Saabumine Košicesse

Ahoj,

Pika mõtlemise peale otsustasin, et panen ka mõned mõtted kirja, mis siin tekkinud on. Jõudsin küll Slovakkiasse juba rohkem kui nädal aega tagasi, aga võimalust kirjutada ei olnud, sest meil ei olnud internetti.

Aga ma alustan siis algusest. Ma tulin üheks semestriks Erasmusega Slovakkiasse, Košicesse õppima. Košice on Slovakkias suuruselt teine linn.

slovakkiajouu
Kõrg- Tatrad, Poola poolt Slovakkiasse sisse sõites

Jõudsin kohale 13. septembri õhtul. Igaühele on organiseeritud kohalik buddy, kes vajadusel meid aitab. Minu buddy oli juba ühika juures vastas, koos saia ja soolaga nagu neil kombeks on. Tuli välja, et see tädike, kes ühikas ukse juures on, ei räägi sõnagi inglise keelt, niiet minu buddy pidi minu eest rääkima ja seletama, et milliseid pabereid ma täitma pean. Peale paberimajandusega lõpetamist, näitas ta mulle ühikat. Ühikas on väga vana. Liftid on sellised, millel ei ole automaatselt avanevad uksed – need tuleb ise lahti teha ja kinni panna.

Erasmuse inimesed on peaaegu kõik viiendal (viimasel) korrusel. Korruse peale on üks köök, pesumasin ja rõdu, kus riideid kuivatada. Meie enda ruum jaguneb veel kaheks väiksemaks toaks, ühes toas on kaks inimest. Minuga on kõik ülejäänud (3 tüdrukut) prantslased, aga nad on väga püüdlikud ja räägivad ka omavahel inglise keeles. Veel on siin korrusel väga palju erinevast rahvusest inimesi. Kõige rohkem on muidugi hispaanlasi ja türklasi.

Nelja peale on meil esik, wc, vannituba ja külmkapp. Tuli välja, et meil on tegelikult rõdu ka, aga sissepääs sinna ei asu meie toas. Kuid see ei heiduta meid –  saame ka läbi akna ronida, et riideid kuivama panna.

Tuba näeb muidu päris hea välja. Ei tundu nii vana nagu koridorid ja kõik muu selles majas. Meil on 2 voodit, 2 kappi, riiulid ja kirjutuslaud. Ruumi väheks ei jää.

dsc_0932
Vaade rõdult teistele ühikatele. Neid on umbes 5 ja nad näevad kõik suhteliselt ühesugused välja.

Ainus probleem oli see, et kui me saabusime, siis kõik lambipirnid olid katki. Absoluutselt kõik. Ja hiljem üks neist plahvatas (või kukkus mingit imemoodi sealt laest alla). Ning kui me siis põrandat pühkisime ja pesta tahtsime, oli mopp ka katki. Aa.. ja pesumasin ka ei tööta.

Meil ei olnud ka internetti, ei kaabliga ega lihtsalt wifit. Öeldi, et alles esmaspäeval (19. sept) saab ja siis venis see kuni 21. septembrini. Käisime vaheldumisi päeval siin lähedal oleva sheriffi pubi ees pingil istumas, et tulevate ürituste kohta informatsiooni saada – seal oli tasuta wifi!

Hetkel on mul veel vaba – kool hakkab alles esmaspäevast (26. sept). Toimuvad ainult ESN Košice inimeste poolt korraldatud üritused, nagu näiteks speed dating ja welcome dinner. Aga sellest teen juttu hiljem.

dsc_0967
Nii tore, kui iga päev taustal mägesid näeb! (mis sest, et ühikad väga mahajäetud välja näevad)
dsc_1056
Veel mägesid otse koridori aknast..

Selleks korraks kõik, järgmises postituses tuleb ilmselt juttu koolist, rohkem pilte ja võibolla ka mõni video. 🙂

Leave a comment